fbpx

Østfold fylkeskommune tar sikkerheten på alvor!

I 2009 skjedde det som alle skoler frykter, Glemmen VGS fikk bombetrussel fra en av sine elever.

I 2009 skjedde det som alle skoler frykter, Glemmen VGS fikk bombetrussel fra en av sine elever. Trusselen var ment som en spøk, men resulterte i full uttrykning med væpnet politi. Under hendelsen oppsto det panikk og situasjonen var svært uoversiktelig. Det er en stor skole og noen klasser ble ikke varslet. Det resulterte i at Østfold Fylkeskommune bestemte seg for å investerte i talevarslingsanlegg på alle sine skoler.

Det var viktig for oss å ha systemer som snakker sammen. Anlegget vi har nå kombinerer nødlys, brannvarsling og talevarsling.

Glemmen-episoden viste hvor viktig det er å beholde roen og gi riktige beskjeder. Det gjelder like mye for brann som ved skarpe situasjoner, sier Bengt Olof Herlitz, Eiendomssjef I Østfold Fylkeskommune.

Fylkeskommunen har nå installert talevarslingsanlegg på alle sine videregående skoler slik at dersom ulykken først er ute, så vet de at sikkerheten er ivaretatt. Alle anleggene er overvåket, hvis det oppstår en feil på en høyttaler eller det blir brudd i kabel så får vi feilmelding med en gang.

Anleggene har også batteribackup slik at det vil virke ved strømbrudd. 

ABC Elektro Team har levert og installert talevarslingsanleggene på Kalnes, Askim, Halden vgs – avd Porsnes og Frederik II (Frydenberg og Christianslund).

Utstyret er levert av Scandec Systemer AS

Røyken ved brann er veldig farlig, derfor er det viktig for oss å kunne styre hvor elevene kan gå trygt ved en eventuell brann sier Olof Herlitz, Eiendomssjef I Østfold Fylkeskommune.

Østfold Fylkeskommune bestemte seg for å investere i talevarslingsanlegg på alle sine skoler.